Selecteer een pagina

5 tips om snel gewicht te verliezen

Heb je binnenkort een fotoshoot of wil je snel wat kilo’s kwijtraken voordat je op vakantie gaat? Er zijn gelukkig opties waarmee je binnen korte tijd gewicht kan verliezen, waardoor je lekker in je vel naar je vakantiebestemming kan gaan. Hier vind je 5 tips om snel gewicht te verliezen!

Eet minder koolhydraten

Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron voor je lichaam, maar deze maken het wel moeilijker voor je lichaam om af te vallen. Wanneer je niet intensief sport, is het beter voor je om het aantal koolhydraten dat je eet te beperken. Ben je wel een intensieve sporter, dan kan het geen kwaad, omdat de energie die je haalt uit koolhydraten goed kan gebruiken tijdens een sportprestatie.

Eet meer eiwit

Als je minder koolhydraten eet, heeft je lichaam een andere energiebron nodig. Eiwitten zijn hier een goede optie voor, omdat deze anders verteerd worden dan koolhydraten. Je lichaam zal langer energie hebben en ook zul je minder snel opnieuw honger krijgen, waardoor je ook niet tussen maaltijden door hoeft te snacken. Ook spelen eiwitten een grote rol bij de opbouw van je spieren.

Eet gezonde tussendoortjes

Op regelmatige tijdstippen eten helpt ook bij het afvallen. Naast ontbijt, lunch en avondeten is de kans groot dat je ook wat tussendoortjes eet. Wel is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren, maar ook in de gaten te houden dat je maar 3 tussendoortjes per dag eet. Ga je voor een tussendoortje, kies dan een gezonde! Ga dan in plaats van snoep of chips voor fruit of noten.

Kijk uit met alcohol

Alcohol is ongezond en bevat veel calorieën. Ook neemt alcohol de remming weg, waardoor je meer kan gaan eten dan eigenlijk de bedoeling is. Er wordt daarom aangeraden om niet meer dan 1 glas alcohol per dag te drinken, maar het is best is om het helemaal te vermijden.

Houd een voedingsschema aan

Mensen willen vaak snel gewicht verliezen. De vakantie komt bijvoorbeeld opeens wel heel dichtbij. Door een voedingsschema aan te houden kan je met snel resultaat gewicht verliezen. Zo kan je al 5 kilo afvallen in 1 week tijd! Het is wel goed om te weten dat je dit gewicht snel, maar tijdelijk verliest. Een voedingsschema is namelijk streng en onmogelijk om langer aan te houden dan de periode waar hij voor is. Hierdoor creëer je een jojo-effect.