Selecteer een pagina

Ongedierte in de keuken, zo zorg je ervoor dat je keuken schoon en netjes blijft!

Niemand vindt het prettig ongedierte in huis te hebben, maar zeker niet in de keuken! Ze zijn niet alleen vervelend, maar sommige plaagdieren kunnen ook gevaarlijk zijn. Als je last hebt van ongedierte in je keuken, wacht dan niet langer – onderneem actie en zorg dat je van ze afkomt! In dit artikel bespreken we enkele veel voorkomende plaagdieren die je keuken kunnen binnendringen en hoe je er vanaf kunt komen. Lees verder voor meer informatie!

Soorten ongedierte in de keuken

De meest voorkomende soorten ongedierte in de keuken zijn muizen en ratten. Deze vieze beesten komen op voedsel af en zijn daarom voornamelijk in keukens te vinden. Hier hoeven ze vaak de minste moeite te doen om aan eten te komen. Daarnaast is het vaak lekker warm, waardoor ze zich snel thuis voelen. Een tweede soort ongedierte die je veel in de keuken ziet zijn vliegen. Ze mogen dan klein zijn, maar ze kunnen ook irritant zijn. Daarnaast kunnen ze ook bacteriën overbrengen op het eten dat je aan het bereiden bent. Een andere soort ongedierte dat veel op eten afkomt zijn mieren, deze komen vaak in grote hoeveelheden op zoetigheid af. Doordat mieren door alle gaten en kieren passen weten ze de meeste keukens ook makkelijk te vinden. In Nederland zien we ze gelukkig niet zoveel als in vele ander landen, maar ook kakkerlakken komen veel in keukens voor. Wanneer je hier last van krijgt moet je direct actie ondernemen. 

Ongedierte bestrijden

Als je een ongedierteprobleem in je keuken hebt, aarzel dan niet om actie te ondernemen. Zorg er wel eerst voor dat je de ernst van de situatie goed in kaart hebt. Kijk goed naar welk ongedierte er allemaal voorkomt en hoe erg de situatie is. Bepaal daarna wat de beste actie is. Heb je last van een enkele muis, een paar vliegen of wat mieren dan kan je dit prima zelf oplossen. Hiervoor heb je genoeg huis, tuin en keuken middeltjes, of vallen die je kan kopen in de winkel. Maar zorg er wel voor dat je grondig te werk gaat en al het ongedierte weggaat en ook niet terugkomt.

Heb je last van veel ongedierte of van bijvoorbeeld kakkerlakken wacht dan niet om een expert te bellen. Een professional op het gebied van ongediertebestrijding in Rotterdam of ongediertebestrijding in Den Haag, kan het ongedierte identificeren en je helpen er voorgoed vanaf te komen. Laat uw eten niet verpesten door vervelende beestjes en huur zo snel mogelijk een professional in om uw keuken zo snel mogelijk ongediertevrij te krijgen en te houden.