Selecteer een pagina

Organiseer je eigen high tea: onze tips

Wil je als verrassing of gewoon zomaar een high tea organiseren voor vriendinnen of familieleden? Dan vergt dit enige voorbereiding, zeker als je meerdere mensen uit wilt nodigen. Wat is er allemaal nodig om je eigen high tea te organiseren? Hieronder onze tips om te smullen van high tea hapjes op je eigen high tea.

Uitnodigen

Uiteraard dien je mensen uit te nodigen voor je eigen high tea. Nodig je gasten tijdig uit zodat de kans groot is dat ze naar je high tea toe komen. Vraag vervolgens ook of de genodigden aan willen geven of ze naar je high tea komen, zodat je weet met hoeveel gasten je ongeveer rekening dient te houden.

Hapjes en thee

Als je weet hoeveel gasten er naar je high tea komen is het van belang om een boodschappenlijstje voor de hapjes te gaan maken. Zorg ervoor dat je alles tijdig in huis hebt om stress te voorkomen. Begin ook tijdig met de voorbereiding van de hapjes op de dag zelf, zodat je tijdens de high tea optimaal kunt genieten van je zelfgemaakte zoete- en hartige hapjes. Kies vervolgens enkele soorten verse thee uit en de voorbereiding voor je high tea is grotendeels klaar. Uiteraard is het van belang dat je voldoende (thee)servies hebt om de verse thee en hapjes op te serveren. Voor de hapjes is het leuk om een leuke schaal of etagère te kiezen.

Zelf bereiden of bestellen?

Vind je het teveel werk om alle hapjes vers te maken of ben je simpelweg niet zo handig in de keuken? Bestel dan eenvoudig een high tea box online voor het aantal personen die je verwacht op jouw high tea. Je kunt een box bestellen met zoete en hartige hapjes naar keuze, maar bijvoorbeeld ook los brownies bestellen op Hightea.nl en enkele andere hapjes zelf maken.

Tafelversiering

Om je high tea thuis helemaal af te maken is het leuk om te zorgen voor tafelversiering. Denk hierbij, naast een mooi servies, aan een chique tafelloper, tafelversiering tussen de borden en mooie servetten. Zo zorg je er al snel voor dat je high tea er geweldig uitziet. Als de hapjes dan ook nog eens goed smaken is je high tea meer dan geslaagd!

Is de high tea goed bevallen, maar wil je de volgende keer toch graag eens high tea’en op een locatie in een bepaalde stad? Kijk dan online naar de vele high tea locaties bij jou in de buurt.